SuPORTing – meci de fotbal caritabil marca AsdMARK

Să înceapă jocul!

Organizaţii internaţionale de caritate- Pentru o lume mai bună!

Posted by Mariana Doroşenco pe martie 24, 2013

Caritatea a fost dintotdeauna unul din motoarele dezvoltării umane. Dorinţa de a ajuta oamenii  face adesea minuni. În toată lumea activează mii de asociaţii, organizaţii care au ca scop îmbunătăţirea situaţiei actuale. Principalele probleme de ordin mondial cu care se luptă aceste organizaţii ţin de acordarea unui ajutor persoanelor care au suferit în urma unor calamităţi naturale, ajutor populaţiei ţărilor cu un nivel scăzut de dezvoltare economică, educaţie, iniţiative ecologice, aprovizionarea cu mâncare şi apă a zonelor sărace, sănătate şi nutriţie, categoriile dezavantajate din punct de vedere economic- femeile şi copiii, peroane care fac parte din minorităţi culturale sau religioase, bătrânii.

Charity-Water-in-Ethiopia-Scribblybark.com_.au_

UNICEF- Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite a fost creat de către Ansamblul General al Națiunilor Unite în 1946 şi are ca scop acordarea de asistență umanitară și contribuirea la dezvoltarea copiilor și mamelor lor în țările în curs de dezvoltare. O agenție fondată prin voluntariat, UNICEF supraviețuiește prin fonduri guvernamentale și donații private. UNICEF a primit în 1965 Premiul Nobel pentru Pace. În acest an, UNICEF îşi propune să amelioreze situaţia umanitară cu care se confruntă milioane de copii şi femei, familiile lor, comunităţile,  pentru a le creşte nivelul de trai şi a le oferi protecţie. Pentru aceasta, UNICEF planifică să cheltuie fonduri de aproape  1,4 miliarde $. Acest suport nu este format doar pentru a  asigura intervenții de urgență , dar, de asemenea, pentru a îmbunătăţi nivelul de pregătire a sistemelor naționale,  a construi rezistență la nivel comunitar, subregional și național. Scopul acestui suport este prevenirea unor boli care pot fi evitate însă care la momentul de faţă cauzează moartea a mii de persoane. În parteneriat cu autoritățile naționale, guverne, organizații ale societății civile și alte agenții din cadrul Organizației Națiunilor Unite, UNICEF lucrează în unele dintre cele mai dificile medii din lume pentru a schimba viaţa a milioane de copii și femei amenințate de dezastre sau situaţii de urgență complexe.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie este o mișcare umanitară internațională a cărei misiune este de a proteja viața și sănătatea oamenilor, de a asigura respectul față de ființa umană, de a preveni și alina suferința oamenilor, fără vreo discriminare de naționalitate, rasă, religie, clase sociale sau opinii politice. Există aproximativ 97 de milioane de persoane din lume care lucrează în cadrul acestei mişcări, dintre care 300000 de persoane sunt membri permanenți. Această mişcare se bazează pe principiile de umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate şi universalitate.

În scopul acordării cât mai eficient a ajutorului şi pentru consolidarea resurselor unele organizaţii s-au unit formând alianţe. Una din cele mai cunoscute alianţe o constituie Alianţa Global Impact. Alianţa dată include peste 70 de organizaţii caritabile şi are ca scop strângerea de fonduri pentru a răspunde nevoilor umanitare din întreaga lume. Global Impact lucrează cu o serie largă de parteneri din sectorul privat şi public pentru a asigura hrană, adăpost, îngrijiri medicale,  locuri de muncă și educație pentru persoanele care au nevoie de aceste lucruri cel mai mult. Din 1956 până în prezent aceste organizaţii au generat mai mult de 1,5 miliarde de euro pentru a asigura ajutor persoanelor vulnerabile.

Caritas este o mișcare globală, a Bisericii Catolice, care conlucrează pentru a realiza o lume mai dreaptă. Cele 165 Caritasuri naționale membre cred că pot face mai mult pentru a combate nedreptatea prin punerea în comun a resurselor lor. Membrii acestei mişcări lucrează în peste 200 de țări și teritorii. Misiunea organizațiilor Caritas este de a -i sprijini pe cei săraci și marginalizați social să se exprime și să recâștige dreptul la o viață decentă și demnă prin programe complexe de asistență socială și prin acțiuni caritabile și umanitare.

Fundaţia engleză, Hope for Children, îşi propune să ajute copiii să-şi dezvolte propriul potenţial. Această fundaţie activează în următoarele ţări: Ghana, Kenya, India, Filipine, Sri Lanka, Tanzania, Uganda, Marea Britanie, Zimbabwe, şi are proiecte care ţin să combată traficul de copii, antisanitaria, lipsa de educaţie; ajută copiii care suferă de dizabilităţi.

ARK este o organizaţie internaţională care îşi propune să transforme viaţa copiilor. Organizaţia dată are sediul în Marea Britanie iar munca sa se concentrează asupra problemelor de sănătate, educaţie şi protecţie a copiilor din întreaga lume. Peste 430 de mii de copii au beneficiat de programele ARK.

Outreach International este o organizaţie care activează din anul 1979 şi are ca scop combaterea  sărăciei, crearea unui viitor luminos pentru persoanele dezavantajate social. Ei cred în investițiile pe termen lung, implementează proiecte pentru dezvoltare durabilă a teritoriilor. Această organizație umanitară  funcționează în prezent în 12 țări sărace din întreaga lume, asistă sute de mii de copii, femei și bărbați pentru a depăși efectele sărăciei în fiecare an.

De ce are nevoie un om pentru a fi fericit? Majoritatea din noi o să răspundă- independenţă financiară, automobile all-inclusive , apartamente şi lucruri „proaspăt ” ajunse pe vitrina magazinelor. Mulţi nici nu îşi închipuie că pentru cineva fericirea, ba chiar viaţa, poate semnifica o gură de apă, un medicament.

Sunt multe căi în viaţă. Unele ne aduc satisfacţie doar nouă înşine iar altele ajută şi la perfecţionarea lumii. Majoritatea aleg indiferenţa- această cale nu necesită timp, resurse, implicare; însă se găsesc şi oameni care ştiu să compătimească, au dorinţa de a ajuta, de a contribui la fericirea restului lumii. Fii şi tu unul dintre ei, demonstrează că nu eşti nepăsător, ia parte la o acţiune de caritate!

Un răspuns to “Organizaţii internaţionale de caritate- Pentru o lume mai bună!”

  1. Marcu Viorel said

    Frumos scris.Dar de la scris la fapte reale este drum foarte lung si adesea nepus in practica.As avea o mica intrebare, DACA DORESC SA INFIINTEZ UN AZIL DE BATRANI,CINE POATE FACE ASEMENEA DONATII ? CU STIMA,DL-MARCU VIOREL.IASI.

Lasă un comentariu