SuPORTing – meci de fotbal caritabil marca AsdMARK

Să înceapă jocul!

    Anunțuri
  • Categorii

  • Arhive

Despre fotbal

Posted by Mariana Doroşenco pe Martie 13, 2013

Fotbalul este un sport de echipă în cadrul căruia două echipe, alcătuite din 11 jucători fiecare, încearcă să  înscrie goluri introducând mingea în poarta adversarului. Pe teren există o singură divinitate, mingea. În afara portarului, ceilalți jucători nu se pot folosi de mâini pentru a manevra mingea. Magia jocului constă în rivalitate, concurenţă, spirit de echipă.

Originile fotbalului se regăsesc undeva în urmă cu peste 2000 de ani. În 2004, FIFA , forul ce guvernează acest sport la nivel mondial,  a recunoscut China ca fiind locul de naștere al fotbalului. În jurul anului 200 î.e.n. chinezii jucau un sport asemănător numit cuju. Regulile au evoluat cu timpul, astfel ajungându-se la sportul practicat astăzi.

În primăvara anului 2001, FIFA informa că peste 240 de milioane de oameni joacă regulat fotbal, în peste 200 de țări de pe întreg globul. Este un sport extrem de popualar  din cauza regulilor sale relativ simple și a costului redus pentru echipament. Fotbalul crează pasiuni enorme și deţine un rol foarte important în viața fanilor, a comunităților locale și chiar a națiunilor, este, probabil, cel mai popular sport din lume. În multe țări  este declarat drept sportul rege.

Fotbalul nu constă doar în 90 de minute de show, mai multe  echipe, jucători, arbitri, antrenori şi suporteri. Fotbalul este elementul ce uneşte milioane de oameni din întreaga lume, este spectacol, pasiune, viaţă. Fotbalul îţi dă motive să trăieşti clipa la maxim. Echipele se aliniază la mijlocul terenului, jucătorii echipelor adversare dau mâna şi salută publicul, tribunele scandează- începe miracolul. Acest sport uneşte oameni de diferite naţionalităţi, din diferite pături sociale, religii, în dorinţa de a trăi clipa, de a face parte din una din cele mai mari comunităţi din lume- oamenii ce trăiesc cu fotbalul.

fotbal

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: